SlovenskýMagyarEnglish

Szemetes kuka csippelés

 24.04.2024

Tisztelt polgárok,

értesítjük Önöket, hogy április 26-án, pénteken a háztartási hulladék összegyűjtése lesz, egyidejűleg sor kerül a szemetes kukák összeírására, ill. regisztrálására, a csippelés miatt.

Ezért kérünk mindenkit, hogy a szemeteskukákat tegyék ki a szokott helyre. Abban az esetben, ha valakinek több kukája van és a jövőben azokat is fogja használni, azt  is tegyék ki, ha nincs is benne most szemét.

Az összeírás azért fontos, mert minden egyes szemeteskukához programozva lesz egy csip, a tulajdonos nevével, házszámmal,  a kuka nagyságával valamint gps koordinátával. Ezt a csipet ingyenesen ráerősítik a kukákra. A kukákat ezek után minden alkalommal a ugyanarra a helyre kell kitenni.

A jövőben csak a becsippelt kukákat fogják kiüríteni egyben lemérni és ennek alapján lesz az egyes háztartások hulladék mennyisége vezetve.

Azok a szemeteskukák, amelyeken nem lesz csip nem lesznek a jövőben kiürítve !!!!

Valamint, ahol csak zsákokban lesz kitéve a szemét azt nem fogják elvinni !!!

Amennyiben nagyobb mennyiségű szemét keletkezik, amely nem fér be a becsippelt kukába, a hulladékot zsákban is ki lehet tenni a becsippelt kuka mellé, és ezt a munkások az előzetesen kiürített becsippelt kukába bele teszik, és ismételten kiürítik azt.

A nem megfelelő állapotban levő, többszörösen javított vagy megrongálódott kukák meg lesznek jelölve, hogy nem alkalmasak a további használatra és a tulajdonos köteles lesz bebiztosítani megfelelő szemetes kukát!

Magában a csippelés május 24-én közvetlenül a következő szemétszedés után lesz elvégezve.

A csippeléssel az önkormányzat az igazságosabb szemétdíj fizetést illetve a hulladék nagyobb mértékű osztályozását akarja elérni ..... mert az osztályozott hulladékot ingyenesen elszállítják ...  ezzel csökkentve a háztartási hulladék mennyiségét.

A következő időszakban ismételten tervezünk lakossági fórumot ezzel kapcsolatban, amelyre reméljük többen jönnek el, mint az utóbbira.....

Köszönjük a megértést!


Aktualitások listája:

Papírfelvásárlás Papírfelvásárlás
Aktuality
03. JÚL 2024
Nagyfalusi piknik Nagyfalusi piknik
Aktuality
24. JÚN 2024
nový článok nový článok
Aktuality
24. JÚN 2024
Szemetes kuka csippelés Szemetes kuka csippelés
Aktuality
24. APR 2024
Tábortűz Tábortűz
Podujatia
09. MÁJ 2024
Anyák napja 2024 Anyák napja 2024
Aktuality
02. MÁJ 2024
nový článok nový článok
Aktuality
02. APR 2024
nový článok nový článok
Aktuality
13. FEB 2024
Batyubál 2023 Batyubál 2023
Aktuality
23. OKT 2023
1 2 >